Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/myotomart/domains/myceloteh.com/public_html/wp-content/themes/gonzo/includes/widget_areas.php on line 154 and defined in /home/myotomart/domains/myceloteh.com/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1147
Check Your Celcom Broadband Coverage Online | MyCeloteh.Com



3G no image

Published on December 7th, 2008 | by Mohd Ghufran

366

Check Your Celcom Broadband Coverage Online

Celcom(M) finally launched the coverage map for their broadband service. The coverage based on the update in July 2008. All necessary information including the HSDPA/3G/GPRS service defined in details.Below is the screenshot taken. For those who want to check your Celcom Broadband coverage can click on the link below.

http://202.190.116.141/CelcomCoverageIIPub/faces/CelcomCoverage.jsp

p/s : Credit to Sally for the info. After a very hard work i passed the ENSA professional exam.Thanks God :-)

Tags:


About the Author

is a founder of MyCeloteh.com.Worked as RF Engineer at ZTE (Malaysia) Corporation. His expertise in RF Optimization mainly in WiMAX Technology.



366 Responses to Check Your Celcom Broadband Coverage Online

  1. ghufxpert says:

    @aida : kalau camtu switch ke u-mobile,rasanya u-mobile tu paling reliable skrg.

  2. ghufxpert says:

    @jwws : line dah congest camtu ler

  3. Sally says:

    Sori, bukan nak bump thread ni, tapi ghufxpert, u better add captcha to the comment form. Sy baru je mark 65 comments as Spam!

  4. ghufxpert says:

    thanks for ur suggestion and hard work sally,will update this weekend,got tight schedule.huarghhhh

  5. celcombabi says:

    aku duk klantan, line cam sial
    asyik2 ” mobile connection not posible” je
    cam ***** je celcom bb
    ***** celcom bb
    ank haram celcom bb

    *edited by admin : mind ur word

  6. Sally says:

    Amboi. Cantiknye bahase? :mrgreen: Jgn mara aa…

  7. shi says:

    nk tye lar..kt alam budiman,puncak perdana,shah alam..dpt line ke x???

  8. maddmedia says:

    dah lama tak jenguk forum nih. dah setahun rasanya. setakat 2 tahun lebih aku pakai broadband x byk masalah cuma masa awal guna dulu je ar.. sampai sekarang pun xde sgt masalah even sekarang ni hanya ada line edge celcom dan masih dapat dgr on9 streaming radio spt radio bernama, era, thr, hitz.fm, manis fm dan byk lagi.. cuma aku nk tau camne nk usulkan pada celcom supaya dorang dpat upgrade network drp edge kepada hsdpa… adakah kena buat surat? kalo buat surat apa yg perlu disertakan.. harap ada yang membantu

    p/s: aku kat sarikei so network broadband masih terhad

  9. Kami Ditindas says:

    Salam..

    Saya orang Mersing yg duduk di Kampung Sri Pantai..
    Nak tanya ckit..
    pihak celcom xnk buat pape ke kat kawasan saya ni..
    dah la 3G xde.. GPRS pon slow..
    Kami pengguna memang hak kami untuk mendapatkan kepuasan yg maksimum
    Dan memang hak celcom untuk mendapatkan keuntungan yang maksimum..
    tapi ni melampau da..
    bukan nak untung jek ni..
    nak menindas pun ada gak..

    Harap ada tindakan yg AKAN DIAMBIL

  10. abd rahim says:

    assalam,
    saya baru 3 hari langgan celcom broadband rm98/month 3.6mbps
    jika guna di pekan nanas, johor, 3g dapat 3.6mbps

    tapi bila balik rumah di kampung sawah lebih kurang 7km dr pekan nanas hanya dapat edge celcom saje itupun 1 bar atau 2 bar saje, lambat giler lah…

    ape nak buek dah terbeli,,,

    haraf pihak celcom dapat tingkatkan coverage 3g broadband ke kws luar pekan nanas,
    yg saya lihat di kaki gunung pulai iaitu kira-kira 3km dari rumah saya ada pencawang yg banyak kuali-kuali tu, harafnya pihak celcom bolehlah tambah ‘kuali’ utk pancaran celcom broadband dari pencawang tu….

    haraf pihak celcom perasan lah, nak ambik streamyx setiap bulan dlm 10 hari line takde sebab kabel kena curi selalu,,,

    tq

  11. piece says:

    salam.
    aku duduk kt taman ara permai, melaka baru, melaka.
    dah setahun aku guna celcom bb dan dh setahun aku bersabar.
    90% drpd masa yg aku guna setiap kali nk online adalah untuk menyumpah broadband ni. ape cite klu setiap masa cuma 1.00kbps? 1.00kbps bkn 100kbps atau 1Mbps.. nk online banking pn problem sbb line unstable, putus2. EDGE 1.00kbps spjg ms. HSPA blh tahan 1minit je. tiap2 bln aku maintain bayar lebih tp service tetap xberubah. aku tetap sabar dn sentiasa berharap akan ada perubahan. rasanya bln ni last aku nk guna broadband ni sbb aku nk kurangkn dosa aku menyumpah. nk open website ni pn aku kene sabar tgu 20minit. xtaulah korang dpt baca ke x comment aku ni. anyway tq so much to all dedicated celcom broadband staff for your continuous improvement to “maju setapak ke belakang”. gud luck.

  12. Sally says:

    Time skrg ni line celcom mmg tak ok sgt. Selalunya henpon sy tu tunjuk icon “E”/EDGE… tp dah seminggu takde. Icon “G”/GPRS je… :(

  13. eunice says:

    Saya pengguna celcom. Saya rasa amat KECEWA dan geram dengan menggunakan celcom broadband….pada waktu malam,saya SELALU tidak dapat online atau selalu putus line. Manakala sampai larut malam atau petang, line ok juga. Ini yang saya taka faham kenapa macam itu? …saya punya plan ialah RM68/month. Kenapa teruk macam ini?

  14. Sally says:

    Ntah la…

  15. Man Celcom says:

    perrrgh lama tak masyuk….apa dah jadi ni…..coverage celcom buat masa la rasanya ok…mungkin kita perlukan sedikit pembaharuan…..sebab tak puas hati sila gunakan tribunal…ianya memudahkan…terima kasih…

  16. Syawal says:

    coverage di Felda Endau Mersing Johor agak slow.. di broadband sye hnya trtera EDGE CELCOM.. hrap boley dpat HSPDA punye coverage..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑