Celcom Broadband Coverage Map for 2nd Quarter 2007

This 3G coverage document is obtained from MCMC site. It probably covers up to 2nd quarter (April-June) of 2007.The latest coverage should be wider than this.

Download Celcom 3G Coverage Map Q2 2007 Version Q2 2007

Downloaded a total of 5715 times

171 thoughts on “Celcom Broadband Coverage Map for 2nd Quarter 2007”

  1. lokasi bagi pemasangan pemancar tertakluk kpd syarikat telekomunikasi (ie. engineers) dan bukan atas permintaan orang ramai. so basically, syarikat yg akan cari pemilik tanah, bukan pemilik tanah cari syarikat. unless tanah en. azman sesuai menjadi tapak menara pemancar, engineers takkan sewenang2 nya propose pemasangan menara pemancar sebab ia melibatkan kos yang sangat besar.

  2. depa pun kalau nak pasang yang baru akan check dulu semua kemungkinan…kuantiti penduduk..ketinggian tanah dll…..selalunya ni di handle oleh SKMM….depa akan auto dapat siapa tuan tanah melalui pejabat tanah daerah…hehehe……kalau leh dapat proposal sapa pun nak cam tu…RM3000 atau rm2500 senulan kan…..tapi kena tahan maki hamun penduduk setempatlah

  3. dakk ahh..la kan semua orang pandai kan…kena radiasi la…kanser la…anak sakit ka…nak gantirugi la ….elektrosensitif la dotdotdot dan sewaktu denganya sedangkan benda tu unyuk kegunaan bersama…semua serba tak kena kan….eloknya pemancar letak atas bukit sikit….spektrum dia leh pi jauh dan pada masa sama kurang SAR rating dia tu…satu lagi sapa tak mau duit ribu ribu sebualn tanpa perlu buat apa-apa dalam tempoh kontrak cth 7 tahun dan 25 tahun tu…siap duit tu leh beli tanah baru atau pi haji kan

  4. salam,sjahtera.

    nak tnye nih sket.saya baru pakai celcom bb yg 98..modem guna nokia e90.. mmg kalu nokia e90 wak modem lembab ker?..atau guna modem lain..mmg serabut perutlah nk mndownload nih..lembab sgt..unta dpadang pasir tak lembab cm tuh…
    tq

  5. epol, beli ar modem sebab yang ko nyer pakej D98. guna hp tak efisyen maa. satu lagi make sure ur location in 3G/hsdpa coverage. mesti dok serabut perutlah lepas ni

  6. celcom broadband tiada liputan di tempat saya batang kali hulu selangor,maksudnya celcom masih ketinggalan zaman,saya kecewa sebab saya pakai celcom dari dulu sampai sekarang dahlah saya beli modem harga rm 600 lebih rugi adalah.

  7. salam…aku nak tanya sket. celcom broadband 3g coverage kat senawang ni teruk betulla…appear “very good” tapi HSPDA. 2 bar je. nak tau coverage 3g sampai ke kat senawang?

  8. aku dok kt putrajaya,aku pakai celcom bb pakej rm68.signal show hspda 3 bar tapi dwnload gambar klu check email slow nk mampus. ada saper brani nk jwb or explain prob aku ni? man celcom ker or sape2 je la. aku dah panas dah ni. rasa macam nk campak buang jer modem vodafone k3565-z ni kebwh!!!!!!!!!!!

  9. jangan marah…modem tu memang hampeh sejak azali lagi…aku la pun pakai modem tu…memang hampeh guna VMC…guna lah dashboard ZTE MF622 kat software store My celoteh…dashboard tu stable….jangan marah tak tentu pasal…… pasai takut bakal meramaikan Tanjong akibat psyco kesan tertekan dengan kualiti broadband di Malaysia nanti…cuba alternatif…bukan jalan tertutup lagi pun…putrajaya kan ada wifi service yang lebih baik dari Celcom kan….wifi kelajuan optik tuh…murah pun murah…try lah survey guna wifi laptop tu…mana lah nak tau kot dapat tangkap line hotspot

  10. Saya baru je beli Celcom broadband.. Rumah saya kat batang kali, Hulu Selangor.. Kenapa sampai sekarang tak ada coverage Celcom Broadband 3G atau HSDPA??? Batang kali dekat dengan serendah.. Kenapa dengan batang kali? harap mempertimbangkan

  11. aku test speed 269, slow. bakpa waktu aku test hspa ada 2 bar. Boleh tolong adjust tak ghufram oiii.

  12. aku rasa yang slow internet ni sbb modem x capture signal dengan bgus or tmpt xde coverage 3g..aku pakai ok je setakat ni..paling tggi penah dapat speed sampai 2.88 Mbps..mmg cun la..tp yang xbest, bile dah sampai 5Gb, mmg slow r..

  13. macam mana modem x capture? nak tahu lagu mana? Tmpt coverage 3g. Aku tahu, boleh sapa-sapa tolong oiiii.

  14. Hello. Baru-baru ni celcom broadband sy slalu buat hal. Everytime disconnected ‘IP CONFLICT DETECTED’ akan kluar..mcm mana ni? Hari ni pulak 1 hari x bley detect network. Help me please?

  15. salam smua kwn2… nk tumpang btanya jap. harap yg tau tu beri lah jawapan yg tepat k. sy ada beli broadband buatan china jugak. tulis kat kotak tu HISURE EDGE CARD. High Speed Wireless Data Card. pastu ada ler plak E86, E85, dan E86U (lagi ler aku x paham) kekeke… so harap yg tau tu bg lah jawapan utk myelesaikan kmuskilan saya pasal modem broadband jenis ni.

  16. salam.
    aku bru pkai broadband huawei celcom yg pakej rm98 tue.
    adohai.
    lembap gler weyh.
    kte 3.6mbps.
    harap celcom prihatin laa ttg bnda ney.
    aku dok kwsn tmn teratai,jb.
    dkt ngan utm tue.
    so rmai student kt sni hadapi mslh yg sama.
    so huw?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>