Celcom Broadband Coverage Map for 2nd Quarter 2007

This 3G coverage document is obtained from MCMC site. It probably covers up to 2nd quarter (April-June) of 2007.The latest coverage should be wider than this.

Download Celcom 3G Coverage Map Q2 2007 Version Q2 2007

Downloaded a total of 5734 times

Categories

Related Posts

167 thoughts on “Celcom Broadband Coverage Map for 2nd Quarter 2007

  1. epol4614

    salam,sjahtera.

    nak tnye nih sket.saya baru pakai celcom bb yg 98..modem guna nokia e90.. mmg kalu nokia e90 wak modem lembab ker?..atau guna modem lain..mmg serabut perutlah nk mndownload nih..lembab sgt..unta dpadang pasir tak lembab cm tuh…
    tq

  2. maddmedia

    epol, beli ar modem sebab yang ko nyer pakej D98. guna hp tak efisyen maa. satu lagi make sure ur location in 3G/hsdpa coverage. mesti dok serabut perutlah lepas ni

  3. epol4614

    tq maddmedia.
    ooo gtu..3g/hsdpa cverage mmg ada.nati sy tera cari modem se…

  4. juil moturun

    celcom broadband tiada liputan di tempat saya batang kali hulu selangor,maksudnya celcom masih ketinggalan zaman,saya kecewa sebab saya pakai celcom dari dulu sampai sekarang dahlah saya beli modem harga rm 600 lebih rugi adalah.

  5. juma

    salam…aku nak tanya sket. celcom broadband 3g coverage kat senawang ni teruk betulla…appear “very good” tapi HSPDA. 2 bar je. nak tau coverage 3g sampai ke kat senawang?

  6. mijie

    aku dok kt putrajaya,aku pakai celcom bb pakej rm68.signal show hspda 3 bar tapi dwnload gambar klu check email slow nk mampus. ada saper brani nk jwb or explain prob aku ni? man celcom ker or sape2 je la. aku dah panas dah ni. rasa macam nk campak buang jer modem vodafone k3565-z ni kebwh!!!!!!!!!!!

  7. Man Celcom

    jangan marah…modem tu memang hampeh sejak azali lagi…aku la pun pakai modem tu…memang hampeh guna VMC…guna lah dashboard ZTE MF622 kat software store My celoteh…dashboard tu stable….jangan marah tak tentu pasal…… pasai takut bakal meramaikan Tanjong akibat psyco kesan tertekan dengan kualiti broadband di Malaysia nanti…cuba alternatif…bukan jalan tertutup lagi pun…putrajaya kan ada wifi service yang lebih baik dari Celcom kan….wifi kelajuan optik tuh…murah pun murah…try lah survey guna wifi laptop tu…mana lah nak tau kot dapat tangkap line hotspot

  8. yatie

    SALAM…sye skg gna clcm brdbnd pckge d98 tp online slow sngt larrr….nape eik…?

  9. Subra

    Saya baru je beli Celcom broadband.. Rumah saya kat batang kali, Hulu Selangor.. Kenapa sampai sekarang tak ada coverage Celcom Broadband 3G atau HSDPA??? Batang kali dekat dengan serendah.. Kenapa dengan batang kali? harap mempertimbangkan

  10. paksu jali tanah merah

    aku test speed 269, slow. bakpa waktu aku test hspa ada 2 bar. Boleh tolong adjust tak ghufram oiii.

  11. Kaizer

    aku rasa yang slow internet ni sbb modem x capture signal dengan bgus or tmpt xde coverage 3g..aku pakai ok je setakat ni..paling tggi penah dapat speed sampai 2.88 Mbps..mmg cun la..tp yang xbest, bile dah sampai 5Gb, mmg slow r..

  12. paksu jali tanah merah

    macam mana modem x capture? nak tahu lagu mana? Tmpt coverage 3g. Aku tahu, boleh sapa-sapa tolong oiiii.

  13. Mie

    Hello. Baru-baru ni celcom broadband sy slalu buat hal. Everytime disconnected ‘IP CONFLICT DETECTED’ akan kluar..mcm mana ni? Hari ni pulak 1 hari x bley detect network. Help me please?

  14. HawinG

    salam smua kwn2… nk tumpang btanya jap. harap yg tau tu beri lah jawapan yg tepat k. sy ada beli broadband buatan china jugak. tulis kat kotak tu HISURE EDGE CARD. High Speed Wireless Data Card. pastu ada ler plak E86, E85, dan E86U (lagi ler aku x paham) kekeke… so harap yg tau tu bg lah jawapan utk myelesaikan kmuskilan saya pasal modem broadband jenis ni.

  15. mojoo

    salam.
    aku bru pkai broadband huawei celcom yg pakej rm98 tue.
    adohai.
    lembap gler weyh.
    kte 3.6mbps.
    harap celcom prihatin laa ttg bnda ney.
    aku dok kwsn tmn teratai,jb.
    dkt ngan utm tue.
    so rmai student kt sni hadapi mslh yg sama.
    so huw?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>